Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokom inte bra för funktionshindrade

Krokoms kommun är inte tillräckligt anpassad för människor med olika typer av funktionshinder. Det hävdar kommunens samhällsbyggnadschef Kenneth Karlsson.

Annons
Under en information på kommunfullmäktiges möte i onsdags ville han särskilt påpeka vikten av att kommunen framöver tar hänsyn till en grupp människor som ofta glöms bort.
Enligt riktlinjer som tagits fram nationellt ska alla medborgare i Sveriges kommuner ha full tillgänglighet till samhället.
– Om vi ska vara riktigt ärliga så är det väl inte riktigt så i Krokom, konstaterar Kenneth Karlsson.
Han anser att kommunen och den förvaltning där han arbetar kan bli bättre på att undanröja många onödiga hinder för funktionshindrade.
– Vi befinner oss lite i bakvattnet och har en hel del att göra, säger Kenneth Karlsson.
Han menar att det är oerhört viktigt att få en tät dialog med de som kan de här frågorna och hänvisar till de olika handikapporganisationer som finns representerade i kommunen.
– Vårt krav på samhällsbyggnad är att se till att det inte finns hinder i offentliga miljöer. Vi ska framöver identifiera vad finns det för hinder och hur vi gör för att eliminera bristerna.
Kenneth Karlsson säger att kommunens tjänstemän och politiker inte alltid ska presentera färdiga lösningar utan att i stället föra en dialog med de funktionshindrade och ta reda på vilka behov som finns.
Annons