Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon har satt på däck som syns

/
  • Medge att den ser lite speciell ut den gamla Saaben, när den rullar fram på småvägarna kring Nordannälden.  Foto: Jan Andersson

Så här i däckbytartider ska det alltid finnas de som ska överdriva. Jon Önstedt från Nordannälden tyckte att när han ändå bytte däck på sin Saab så var det lika bra att sätta på några som syntes.

Annons

– Jag har alltid varit sugen på en monstertruck, svarar Jon när han får frågan om varför hans Saab 96 från 1971 ser ut som den gör.

– Men eftersom plånboken som vanligt var tom så gällde det att bygga en själv med billiga prylar.

Jon och hans två kompisar som kallar sig ”Team svarta änkan” har som hobby att bygga om gamla bilar och Saaben är ett resultat av deras mekande.

Däcken på 38,5 tum kommer ursprungligen från en traktorvagn och ramen från en Nissan King Cab. Det innebär att den gamla Saaben blev fyrhjulsdriven.

– När vi ändå höll på så bytte vi motorn och satte in en turbodiesel från en Datsun, berättar Jon.

Allt som allt har han köpt prylar för 500 kronor, resten kommer av sådant grabbarna har hittat på gården utanför verkstaden i Nordannälden, där det verkar finnas det mesta i prylväg.

Andra projekt som ska förverkligas finns bland annat ett limousinbygge, där en Saab 99 ska bli dubbelt så lång som originalet.

På frågan vad han ska ha sin monsterbil till skrattar han och förklarar att den är perfekt att när man vill ut och köra i skogen.

Mer läsning

Annons