Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsföreningar i Krokoms kommun är i kris

Föreningsanställda i Krokoms kommun riskeras att bli arbetslösa.

Orsak: kostnaderna för de enskilda föreningarna är alldeles för stora.

Annons

I kommunen har i dag ett tiotal föreningar anställd personal med lönebidrag. De ska underlätta det praktiska arbetet hos de ideellt drivna föreningarna.

Nu skriver Idrottsalliansen i Krokom i ett brev till kommunen att lönekostnaderna börjar bli mycket betungande. Anledningen är ökade kostnader för anställda och minskade anslag från stat och kommun.

”Föreningarnas möjlighet till utveckling begränsas därmed och risk finns att anläggningar förfaller. Minskade resurser leder också till att de människor som är ideellt engagerade i idrottsrörelsen förlorar sitt intresse och det blir svårt att rekrytera nya”.

Och föreningens medlemmar ser försämringarna och söker andra alternativ även om det innebär längre resor.

De tar Aspås IF som exempel. En förening, med betoning på vinteridrott, som historiskt har varit stark och framgångsrik med god ekonomi.

I dag är kostnaderna betydligt högre än intäkterna. De beror på föreningens vinterverksamhet och särskilt anläggningen Utpusten, längdskidspår och isbana. Den kräver förutom ideella arbetsinsatser en stor mängd el till belysning, bränsle till maskiner och därtill kostnader för underhåll av anläggningen och maskiner.

Om de ska kunna vända situationen krävs en bättre ekonomisk plattform och tillgång till anläggningspersonal.

 

 

Mer läsning

Annons