Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här var det tomt – ambulansen har flyttat till Åre

/
  • Tomt i ambulanshallen. Sedan trettondagshelgen har ambulansen i Krokom varit stationerad i Åre under dagtid.    Foto: Jan Andersson

I fem veckors tid har Krokom varit utan ambulans under dagtid. Ambulansen har i stället varit placerad i Åre, som inte haft sin ordinarie ambulansstyrka igång under den här tiden.

Annons

– Vi har funnit det mer nödvändigt att Åre har en ambulans på plats med tanke på alla de skidolyckor som händer, säger chefen för ambulanssjukvården, Britt-Marie Stolt.

Ambulansen har alltså stått under dagtid i Åre från trettonhelgen och ska stå där fram till nu på fredag.

Skulle det hända något i Krokomstrakten under den här veckan som är kvar så får man begära hjälp från Järpen eller Östersund. Efter fredag så har Åre sin ordinarie styrka på plats och Krokom får behålla sin ambulans även dagtid. Anledningen till den rockaden är enligt Britt-Marie Stolt enbart besparingsskäl.

– Lösningen är väl inte den bästa, men vi får göra en utvärdering av den här tiden för att se hur det har fungerat. Vad jag vet har ingen drabbats av att inte ambulansen varit på plats.

Mellan klockan 19 och 20 på kvällen kommer ambulansen tillbaka till Krokom och är stationerad som vanligt där under natten.

– Hur vi ska göra nästa år när inte Åre har sin styrka igång det har vi inte klarlagt än. Men som sagt, utvärderingen får visa om vi gör så här igen, säger Britt-Marie Stolt.

Annons