Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska Krokom bygga storskaligt

Krokoms kommun har föreslagit vilka områden som är lämpliga för storskalig utbyggnad av vindkraft. Totalt fem områden pekas ut som särskilt intressanta.

Annons

Krokom har antagit ett förslag till förändringar i översiktsplanen där kommunen har för avsikt att peka ut vilka områden som är särskilt lämpliga för vindkraftutbyggnad i stor skala.

På tre platser i kommunen finns redan intresse för utbyggnad eller pågående vindkraftsprojekt. Den största planerade vindkraftsparken är Storrun vid Oldsjöns kraftverksdam där företaget Dong energy sätter upp tolv verk som ska stå klara till sommaren 2009.

På Råshön nära Tulleråsen finns redan i dag sju kraftverk och ett åttonde planeras. Utanför Skärvången har ett antal markägare via Nordanvind vindkraft ansökt om att få bygga 34 vindkraftsverk.

Förutom de tre parkerna finns även ett antal befintliga eller planerade enstaka vindkraftverk i kommunen. De områden som kommunen pekar ut som lämpliga för fortsatt utbyggnad är i stort sett de områden där det redan finns flera vindkraftverk eller planer på utbyggnad.

Men även områdena Störåsen och Gravbränna nämns som intressanta eftersom de har relativt bra vindresurser och ligger nära prioriterade utbyggnadsområden i Östersunds och Strömsunds kommun.

Annons