Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt ljus för sjukhusplaner

Det blev tummen upp för sjukhusplaner i Ås, för expansionsplaner vid Krokomsporten och förbättringar för cykeltrafiken i kommunen när Krokoms fullmäktige möttes under tisdagen.

Annons

Tisdagens möte innehöll inga brännheta ämnen. Det som vållade en del diskussion var den ekonomiska redovisningen för första halvåret.

– Men det ligger i sakens natur, säger Göte W Swén (M), vice kommunalråd.

I övrigt röstades planerna för att satsa på att förbättra förutsättningarna för att man ska kunna pendla med cykel i kommunen igenom. Det samma gjorde planerna på ett nytt länssjukhus i Ås. Nu kommer samhällsbyggnadsnämnden tillsammans med landstinget skissa på flera lämpliga platser i Åsbygden.

Även expansionsplanerna vid Krokomsporten gick igenom. Kommunen köper nu en jordbruksfastighet som ligger granne med området. Tanken är att handelsområdet ska kunna växa över denna yta tids nog.

– Det är ett strategiskt mycket klokt köp eftersom vi då kan utöka stadsplanen för en expansion någon gång i framtiden, säger Göte W Swén.

Bara ett ämne resulterade i votering, och det var motionen om ett införande av ett hälsoråd med ett representativt antal politiska medlemmar. Men motionen avslogs till slut.

Mer läsning

Annons