Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle blev hedrad med en egen väg

/
  • – Kanske inte den längsta vägen i länet och inte den bredaste heller, men det känns ändå fint att den här vägen fick mitt namn, säger Calle Blombergsson. Foto: Jan Andersson
  • – Det känns väldigt hedrande att få en väg uppkallad efter sig, tycker Calle Blombergsson. Jag småler i bilen varje gång jag kör efter den, säger han.

Hur många nu levande jämtar har en egen väg uppkallad efter sig? Troligen inte många, men i Krokom finns Calle Blombergssons väg.
– Det är en märklig känsla att åka på vägen, säger Calle. Jag känner mig lika hedrad varje gång.

Annons

Calle som bor i Änge, är pensionerad lärare och jobbade tidigare på Komvux i Krokom. Han hade då sitt kontor strax bakom Nyhedens skola.

– Det var en krånglig väg till kontoret, berättar han. Varje dag såg vi hur bilister som skulle till oss körde kors och tvärs över skolgården och vi var rädda att det skulle hända en olycka eftersom skolbarnen lekte där bilarna for fram.

– En dag hade jag fått nog av bilarnas framfart och ringde till fordonsgymnasiet i Krokom och berättade om mina farhågor och frågade om de kunde hjälpa till med en ny väg genom skogen fram till Komvux. Jag fick svaret att det inte var några problem och redan samma dag kom en vägtrumma på plats. Dagen efter var vägen klar, det är nog historiens snabbaste vägbygge, säger Calle.

Calle funderar ibland på vem som bekostade vägen, men han tänker inte gräva djupare i den frågan.

– Huvudsaken att vi fick bort bilarna från skolgården och efter att vägen kom till har det blivit mycket säkrare för barnen.

Den nya vägen, som går från idrottsplatsen i Krokom till parkeringen på Komvux kallades i början bara för Calles väg.

– Men förra året, när jag gick i pension kom det upp en snygg vägskylt med Calle Blombergssons väg. Gissa om jag blev stolt. Det var tacken för att jag hade engagerat mig i vägfrågan, fick jag höra efteråt.

– Nu blir det inte så ofta som jag åker på vägen, säger han. Men när det händer så sitter jag och småler i bilen. Det känns verkligen hedrande att få en väg uppkallad efter sig.

Annons