Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreboenden i Krokom läggs ner

Särskilda boendet Spinnrocken i Nälden läggs ner liksom korttidsboendet Lingonet i Krokom. Men nedläggningarna genomförs först om ett år – om fullmäktige går på socialnämndens linje i höst.

Annons

Anhörigprotesterna, ivrigt uppbackade av oppositionspartierna, fick inte majoriteten i socialnämnden i Krokoms kommun att ändra sig.

Nämnden beslutade att lägga ner de tio platserna på Spinnrocken i Nälden som i framtiden istället ska bli ett gruppboende för äldre funktionshindrade.

– Vi kommer att göra en handlingsplan och genomföra detta pö om pö och ta med oss erfarenheterna från Ranågården, säger Christine Persson (C), ordförande i socialnämnden.

Någon nedläggning kommer inte att ske inom det närmaste året, enligt beslutet från nämnden.

– Det kommer att ta ett år och tanken är att anhöriga ska få vara med i arbetsgrupper, fortsätter Christine Persson.

Även Lingonets tio korttidsplatser kommer att försvinna – en nedläggning som också kommer att dra ut på tiden precis som med Spinnrocken.

Oppositionen, socialdemokraterna och vänsterpartiet, reserverade sig utan att lägga något eget budgetförslag. Vilket i och för sig inte heller majoriteten gjorde, enligt Christer Toft (S).

– De kräver att vi ska lägga egna förslag när de själva har kört på tjänstemannaförslaget rätt upp och ner.

Oppositionen hade dock problem med siffrorna och lade sina budgetförslag till handlingarna.

– Det visade sig att de siffror vi fick inte gick att tyda. Vi fick 160 sidor med olika konton och poster från tjänstemännen. Det fanns ingen möjlighet att se vad som låg bakom dem, säger Christer Toft.

Definitivt beslut om framtiden för Spinnrocken och Lingonet tas i kommunfullmäktige i höst.

– Så länge det inte är genomfört är det inte kört, säger Christer Toft.

Mer läsning

Annons