Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre par blev hemlösa vid nattlig brand i Alsen

/
  • Endast fasaden blev kvar på husets ena kortsida.Det började med en soteld men snabbt spred sig elden genom hela huset som totalförstördes. Det äldre paret som bodde här          togs omhand av bekanta.Foto:  Ulrika Andersson
  • Foto: Ulrika Andersson
  • Foto: Ulrika Andersson

En villa totalförstördes efter en brand sent i lördags kväll i Kösta i Alsen. Det äldre paret som bodde i huset klarade sig helt utan skador.

Annons
Larmet kom till SOS vid 22.00-tiden som en soteld. Men det visade sig att elden spridit sig i trossbotten och under taknocken på krypvinden. Huset förstördes alltså totalt.
Anders Sigfridsson var ansvarigt befäl under räddningsarbetet.
- Alsens räddningsvärn var på plats först sedan kom Näldens räddningskår och Trångsviken. Krokoms räddningskår larmades även i ett senare skede, säger han.
Direkt gick rökdykare in för det brann på övre plan i taket på en toalett och det brann också mellan de bägge planen. Runt murstocken var det jättevarmt.
Från början var det en soteld, som måste ha pågått ganska länge innan räddningskåren larmades.
- De har förmodligen inte sett att det var en soteld utan det äldre paret har suttit och tittat på teve i lugn och ro, säger Anders Sigfridsson vidare. Då märkte de att det började lukta rök och blev lite varmt.
Det handlar om ett gammalt hus som är tillbyggt och ganska så nyrenoverat, och därför svårsläkt.
Huset består av två byggnader, där påbyggnaden inte har skadats alls.
Eftersläckningsarbetet var klart vid 14.00-tiden på söndagen. Det blev en seg historia där de även tvingades ta dit en traktor för att få bukt med elden.
Paret hann inte heller rädda några saker eftersom händelseförloppet var så snabbt.
I går tog människor från byn en promenad förbi för att se det totalförstörda huset, kanske för att se om det verkligen var sant.
- Det är så hemskt att sådant här kan hända, säger en förtvivlad granne när hon går förbi för att se det utbrända huset.
Huset ligger uppe på en höjd med en fin utsikt över Alsensjön.
Det äldre paret togs omhand av bekanta.

Mer läsning

Annons