Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

35 miljoner att söka till Storsjöbygden

Från och med den 1 december finns möjlighet att söka pengar från de 35 EU-miljoner som ska fördelas till olika projekt för att utveckla landsbygden kring Storsjön.

Annons
Leader Storsjöbygden är en del av en EU-satsning som syftar till att stärka landsbygden i Europa. Under de kommande åren finns 35 miljoner kronor att söka för projekt som på olika sätt kan utveckla av landsbygden kring Storsjön.
En grundtanke med satsningen är att olika delar av samhället tillsammans ska jobba med projekt för att utveckla landsbygden. Trepartnerskap mellan offentlig sektor, näringslivet och ideella organisationer är ett nyckelbegrepp i sammanhanget.
Projekt som har möjlighet att få pengar kan till exempel handla om att förbättra jord- och skogsbrukets konkurrenskraft. Det kan också handla om att förbättra miljön eller människors livskvalitet.
Av de pengar som finns för satsningar i Storsjöbygden kommer 40 procent från EU och 30 procent från Svenska staten. Resterande 30 procent kan komma från kommuner, landsting eller andra inom den offentliga sektorn i Sverige.
Utöver de pengar som satsas offentligt så måste även den privata sektorn stå för sin del.
Projektet Leader Storsjöbygden har ett kontor på Rösta i Ås och den 19 februari planerar de styrande att fatta de första besluten om vilka som ska få del av pengarna.
Annons