Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokom tvålade dit serieledarna

Ett Krokom med fullt manskap är att räkna med.
Det fick serieledarna Tierp erfara på lördagen.
– Vi gör en riktigt bra fotbollsmatch, säger Tommy Martinsson, tränare, efter 3–0 på Hissmovallen.

Med det skickade Krokomstjejerna en kraftig signal till övriga seriekonkurrenter i division 1 norra Svealand.

– Vi ska bli svårslagna här hemma fram över, säger Tommy Martinsson, som äntligen fick matcha en fulltalig trupp.

– Det är det som är skillnaden. Vi är ett riktigt bra lag när vi har alla spelare tillgängliga. Det blir bättre också på träningarna. Alla svenska tjejer höjer sig och det blir en större konkurrenssituation.

Krokom matchade tre amerikaner i startelvan mot Tierp. Taylor Jean MCcarter och Holland Crooks fungerade som mittfältsgeneraler och spred en stor trygghet både i uppspelsfasen och i arbetet defensivt. Och längre upp sög Danielle Au upp bollarna och fördelade vidare.

Men då har vi glömt Krokoms vassaste vapen. Tabitha Cawinga från Malawi var en ren mardröm för bortalagets ytterback. Bara genom sin överlägsna snabbhet skapade hon flera frilägen på egen hand.

Den här dagen förvaltade hon två av chanser i andra halvlek och spelade fram till ett tredje mål i första halvlek. Utdelningen var ändå i underkant.

– På träningar gör hon mål alla dagar i veckan när han kommer fri. I dag hade det lika gärna kunnat bli fyra mål, men det kommer det att bli i någon match fram över också, säger Tommy Martinsson.

En nyckel till segern var att K/D aldrig backade hem. I ledning med 1–0 efter första halvlek fortsatte hemmalaget att stressa Tierp högt upp i banan resten av matchen. Tierp agerade villrådigt och kom bara fram i sporadiska chanser.

Tierp hade bara fyra insläppta mål inför mötet med Krokom och hade säkerligen inte räknat med att den statistiken näst intill skulle fördubblas på Hissmovallen. Krokom tog ett välbehövligt skutt upp i tabellen.

– Det viktiga för oss nu är att vi tar oss upp från det nedre kvalsträcket så vi slipper oroa oss för det. Sedan är det många poäng att spela om, säger Tommy Martinsson.