Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokom satsar på fetare mjölk i skolorna

Nu ska skolor och äldreomsorg i Krokoms kommun serveras fetare mjölk och smör. Detta trots att Livsmedelsverket avråder från det.

Annons

I onsdags antog Krokoms kommunfullmäktige en ny och uppdaterad måltidspolicy för kommunen.

– Vi vet att det är många som föredrar helmjölk och smör före margarin och lättmjölk. Vi tycker att den valmöjligheten ska finnas, säger kommunstyrelsens ordförande, Maria Söderberg (C).

Fram till i dag har barn och äldre i Krokom serverats lättmjölk och margarin till måltiderna, vilket också har varit Livsmedelsverkets rekommendationer.

• Varför väljer kommunen att gå emot myndigheten?

– Det är lite mot Livsmedelsverkets riktlinjer, det är rätt. Å andra sidan är deras riktlinjer inte heller lag, säger Maria Söderberg.

– Bakgrunden till beslutet är att det har diskuterats att många gamla faktiskt är undernärda på grund av sammansättningen av kosten. Det här uppmärksammades för några år sedan nationellt. Det handlar inte bara om att äta utan att äta rätt, fortsätter hon.