Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krögarrättegång nästa år

Fortsättningen på utredningen om grovt bokföringsbrott mot en krögare i Östersund och flera i Sundsvall tar tid. Rättegången blir troligtvis inte förrän nästa år.

Det berättar åklagare Hanna Bogseth, åklagarkammaren i Sundsvall.

I slutet av april åtalades 15 personer på nio restauranger i Östersund, Sundsvall och Sollefteå samt företrädare för ett företag som säljer kassaregister. Den inblandande Östersundskrögaren åtalades för att ha låtit bli att redovisa drygt två miljoner kronor.

7 maj började rättegången. Men andra rättegångsdagen beslutades att rättegången skulle ställas in. Det kom fram nya uppgifter om att det kan finnas andra förklaringar, till bristerna som hittats i kassaredovisningarna, än att de åtalade skulle ha fifflat.

Det beslutades att utredningen måstet kompletteras. Och i det läget befinner sig ärendet just nu.

Åklagare Hanna Bogseth ger främst två förklaringar till varför kompletteringen drar ut på tiden.

– Semestertid och att vi dessutom har ett stort dopningsmål som tar mycket tid att utreda. Vi vill ju inte stressa fram något heller. Jag tror inte det är möjligt att hålla en ny rättegång förrän efter jul och nyår, säger Hanna Bogseth.

Att det drar ut på tiden kan dock ge vissa negativa effekter.

– Självklart påverkas personer möjligheter att komma ihåg när det tar tid, men det behöver inte vara så heller, säger hon.