Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogarna som är klara för torget i sommar

Bishops Arms, O'Learys och Pause blir de tre krogar som hyr in sig på Stortorgets platåer i sommar. Om vädret tillåter öppnar uteserveringarna 1 maj.

Annons

Östersunds kommun har beslutat att hyra ut tre av de fyra platåerna på torget för uteservering. Fem krogar ansökte om att få hyra en plats men två av dem, OSD och Clarion drog senare tillbaka sitt intresse. Nu är det därmed Bishops Arms, O'Learys och Pause som får tillgång till platåerna under sommaren.

– Två av dem har sin vanliga restaurang i anslutning till torget vilket underlättar livsmedelshanteringen. Vad gäller Pause får de tillstånd att sälja färdiglagad mat, som paketerade sallader och liknande. Hur de övriga bedriver mathanteringen får de lösa med miljökontoret, säger Björn Gunnarsson på kommunens trafik- och parkavdelning.

Bishops Arms har även ansökt om alkoholtillstånd hos socialförvaltningen och väntar på beslut därifrån.

Platåerna är mellan 120 och 200 kvadratmeter stora och har en månadskostnad på 48 kronor per kvadratmeter. Tillståndet för att hyra platåerna gäller 1 maj till 30 september. När varje krog öppnar är upp till var och en och beroende av vädret. Den fjärde platån kommer användas flexibelt för olika evenemang. Nu närmast som scen för första majtalare.