Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krögarna laddar för törstiga gäster

Termometern står redan på rött och nu höjs även partytempot rejält. I dag öppnar Krogstråket med mat, dryck och livemusik.

Annons

Badhusparken badar i sol. Åtta krogar har flyttat in och menyerna varierar med mat från jordens alla hörn: pizza, schnitzel, pulled pork, skaldjur och hamburgare är bara några exempel på vad besökarna kan fylla sina hungriga magar med. Man kan också välja om man vill komma i stämning med hjälp av ett rutinerat partyband, eller softa i vinbaren. Merparten av ställena erbjuder någon form av livemusik.

Flera av restaurangerna har Storsjön som närmaste granne och en av dem är nykomlingen Hos Andreas vid Sjön.

– Det ska bli spännande, en riktig utmaning. Den stora utmaningen är att man inte riktigt vet vad som väntar, vilken mängd dryck och mat som kommer att behövas. Det är ju besökarna som bestämmer det, säger ägaren Andreas Eriksson, från Bräcke, också känd för att driva restaurang i Åhlénshuset.

På Stråket serverar han lunchbetonad buffé och en pasta dagtid. Under kvällarna blir det à la carte. Temat är influerat av Kalifornien med bland annat hamburgare, caesarsallad och helstekt ryggbiff på menyn. Musik blir det också, trubadurerna Erica Andersson och Robin Sundman kör varsitt pass.

Hur avnjuts en kväll på Stråket som allra bäst enligt dig?

– På en uteservering med kall dryck och god mat, gärna en bit lax. Men det viktigaste är nog sällskapet, att man njuter i goda vänners lag. Det som är kul med Stråket är också att man träffar så många som man inte har träffat på flera år, säger Andreas Eriksson.

Rockbaren Jane Doe är också ny på området. Besökarna kommer att känna igen sig från restaurangen på gågatan. Paret Elfvendahl, Emma och Kristian, satsar mycket på livemusik. Rockbandet Gretzky inviger i kväll och sedan framträder bland annat Hårdrockbandet med Christer Halvarsson i spetsen, Nasty Dogs med länets egen blueskung Micke Mojo, och två norska band, Juicer och Warpriders.

På verandan står countrymusiken i centrum.

– Vi anordnade en countryfest tidigare i år och fick en enorm respons. Det är så härligt att lyssna på country och vi uppskattar om gästerna tar på sig bootsen och hatten, säger Emma Elfvendahl och fortsätter:

– Fast på måndag är det hårdrocksdag hos oss. Då spelar Souldrainer, då måste alla hårdrockare komma!

I det stora tältet mittemot Jane Doe huserar Claes Persson och Tomas Isaksson under namnet Grill by Lime. Herrarna är veteraner på Stråket och har drivit både tält och snabbmatsställen tidigare. Något år hade de två tält och fyra snabbmatshak samtidigt.

– Det blev för mycket, nu har vi ett stort ställe som vi kan fokusera på. Här får vi in ungefär 1000 personer, dubbelt så mycket som i ett normalt krogtält. Det ska bli intressanta dagar, konstaterar Tomas Isaksson, som tror att besökarna kommer att hitta dit tack vare maten, som blir grillat i alla dess former, och inte minst – underhållningen. De har knutit upp två av länets mest rutinerade partyband; Ständut Blakk, som kommer att värma upp publiken under Stråketdagarna och Marmeladorkestern, som underhåller under festivaldagarna.

– Det är klart att man alltid är orolig för vissa saker, blir det klassiskt Jämtlandsväder med åtta plusgrader så blir ju folk inte lika törstiga. Men vi lever i tron att de kommer att hitta hit ändå, säger Tomas Isaksson.