Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krögare riskerar förlora sina serveringstillstånd

En alkoholhandläggare i Dalarna förslår en återkallelse av serveringstillståndet för en restaurang i Dalarna, vilket berör minst två krögare i Härjedalens kommun. Förslaget ska prövas i april i socialnämnden i den kommun i Dalarna som är berörd.

LT skrev den 23 februari om de två krögare i Härjedalens kommun som har bedrivit restaurangverksamhet i en annan kommun utanför länet där de dragit på sig skatteslarv och skulder. Bolaget riskerar nu bli att med serveringstillståndet, vilket kan ha stor betydelse för deras andra verksamheter.

Om nämnden beslutar så som alkoholhandläggaren föreslår innebär det att företaget inte får servera alkoholdryck. Det innebär också att kommunen finner att personerna som driver företaget anses olämpliga att inneha serveringstillstånd i alla företag de är aktiva inom.

Personen som har företrätt företaget i Dalarna sitter inte styrelsen för företaget men har agerat som om han gör det. Han driver även verksamhet i Härjedalen tillsammans med sin fru och är engagerad i många andra projekt i Härjedalen.

– Han har företrätt bolaget själv på ett mycket aktivt sätt. Han har agerat som om han vore ägaren, och skrivit under papper. Själv säger han att han har gjort det på uppdrag av vd:n,  säger alkoholhandläggaren.

Denna man har uppdrag som ledamot och suppleant i tio olika bolag i Härjedalen. Han har sex betalningsanmärkningar varav en är obetalda skatteskulder på 1,7 miljoner. Hans fru sitter i styrelser för elva olika bolag varav hon är vd för fyra stycken, bland annat den verksamhet de driver tillsammans.

Vd:n för restaurangen i Dalarna driver även en krog i Härjedalen och sitter med i styrelserna för flera olika bolag. Ett av företagen han har varit vd för har gått i konkurs.

En annan kvinna som är ledamot i företaget i Dalarna äger en restaurang i Härjedalen tillsammans med sin man, men nu har man enligt alkoholhandläggaren ”tagit ut” henne från företaget.

Hon har i sin tur uppmanat sin revisor att likvidera företaget i Härjedalen då restaurangen har skulder och går väldigt dåligt ekonomiskt. Restaurangen är nu ute för försäljning.