Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogar mister alkoholtillstånd

Greek barbeque and bar, 28:an och nightclub New York får inte servera alkohol. Det beslutade socialnämnden på tisdagen.

Både Polis och socialförvaltningen har gjort tillsyn på Greek barbeque, på Samuel permans gata i Östersund.

– Det har kommit fram att det skett överservering, det vill säga att alkohol serverades till allt för berusade personer och man hade inte koll på vilka som drack, säger Stefan Konradsson (V), nämndens ordförande.

Utifrån tillsynerna kom det också fram att hela vinflaskor var utställa på borden.

– Det är ju inte konstigt när människor på en restaurang delar på en flaska vin men i det här fallet så handlar det om människor som bara satt runt ett bord och inte åt något, säger Stefan Konradsson.

Av utredningen som gjorts har det också kommit fram att en minderårig kunnat dricka alkohol där.

Socialnämnden beslutade utifrån det att återkalla restaurangens alkoholtillstånd.

– Det måste finnas koll på vilka som dricker och flaskor får inte gå runt i lokalen, säger Stefan Konradsson.

28:an och Nightclub New york, i före detta Harrys lokaler på Storgatan, har samma ägare som Greek barbeque bar. De fick tidigare ett tillfälligt alkoholtillstånd och hade lämnat in en ansökan om permanent tillstånd som också togs upp under socialnämndens möte på tisdagen.

– Bland annat har räddningstjänsten påpekat att larmsystem och utrymningsvägar inte är okej. Vid en tillsyn kom det också fram att de släppt in 300 personer trots att det bara fick ha 150 personer där, säger Stefan Konradsson.

LT har sökt restaurangens ägare för en kommentar utan att lyckas.

En av dem som arbetar på Greek barbegue and bar uppger under ett telefonsamtal på tisdagskvällen att de alla är ledsna över socialnämndens beslut men i dagsläget vill de inte ge någon mer kommentar till det.