Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritiserad chef slutar

Åres kritiserade kommunchef Per-Eric Magnusson lämnar sin tjänst. Det beslutet togs av en enig kommunstyrelse.

– Vi är överens om att vi inte är överens, säger Leif Nord (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

I början av oktober rapporterade LT om kritik mot Per-Eric Magnusson och hans agerande när socialchefen Lena Modigh Larsson fick lämna sitt förordnande. Informationen kring händelsen var ytterst knapphändig och bedömdes som känslig av flera politiker. Ann-Marie Johansson (S), andre vice ordförande i nämnden riktade ändå kritik mot Per-Eric Magnusson.

– Det är en väldigt olycklig hantering från kommunchefens sida. Det blev hastigt och väldigt underligt att han inte hade en dialog med oss i nämnden hur Lena fungerar i verksamheten, sa Ann-Marie Johansson till LT den 3 oktober.

Lena Modigh Larsson fick sedan tillbaka sitt förordnande efter att Per-Eric Magnusson ansåg att han hade behövt mer tid på sig.

På tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen togs beslutet att avsluta Per-Eric Magnussons anställning från den 1 november. Anledningen är att kommunstyrelsen och den nu avgående kommunchefen har olika synsätt på hur organisationen ska ledas framåt.

– Vi har olika synsätt om hur vi ska gå framåt i ledningen. Då kände vi båda att eftersom vi inte är överens kan vi inte fortsätta, då avslutar vi hans tjänst, säger Leif Nord.

Har beslutet något med turbulensen kring socialchefen att göra?

– Det kan jag inte kommentera. Nu har vi gjort en överenskommelse. Det var en enig kommunstyrelse som tog beslutet. Vi har kommit överens om att vi skiljs åt.

LT har sökt Per-Eric Magnusson, utan att lyckas nå honom.