Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritikerrosad Wallentin sjunger på Frösön

Jämtlandsbördige tenoren Sonny Wallentin, född i Fjäl, Lit, gör denna sommar ett enda framträdande på hemmaplan, den 14 juli på "Frösökväll" på Stocketitt.

Wallentin har under hela våren sjungit i Stockholms Stadsteaters uppsättning av Sondheim-musikalen "Sommarnattens leende". Dessutom har han återvänt till operascenen genom sin medverkan i Puccinis "Tosca" på Svenska operan i Norrköping. Där har han gjort sin gamla paradroll som frihetskämpen Mario Cavaradossi.

Pressen har öst beröm över Wallentins insats. Svenska Dagbladet har som rubrik "Wallentin klingar bäst" och i Nya Folkbladet skriver man: "Wallentin imponerar storligen med sin omfångsrika stämma". Som grädde på moset tilldelades Sonny efter sista föreställningen ett stipendium från Svenska operans vänner, med motiveringen "för enastående rollpresentation i Tosca".