Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritikerna sågar "Dansbandskampen"

Annons


Lördagens premiär av SVT:s stora höstsatsning "Dansbandskampen" lockade närmare 1,3 miljoner tittare - över 200 000 fler än konkurrerande TV 4-programmet "Stjärnor på is". Samtidigt kritiseras "Dansbandskampen" hårt av tv-recensenterna.

-Jag hade väntat mig lite fler tittare, med tanke på den marknadsföring och positiva opinion som har föregått programmet i nätomröstningar. Men annars är jag väldigt nöjd, säger Gunilla Nilars, projektledare på SVT.

Tv-recensenterna imponerades dock inte alls av premiäravsnittet av "Dansbandskampen", med Peter Settman som programledare.

"Dansband på tv är en bedrövlig upplevelse", lyder rubriken till Cecilia Gustafssons krönika i Aftonbladet. "Mediemedelklassen på besök i Skaraland. Det är falska toner rätt av", skriver Dagens Nyheters tv-krönikör Johan Croneman.

-Det finns mycket i dansbandskulturen som inte gillas av tv-krönikörerna, jag tror att det får betydelse. Men recensenternas åsikter behöver inte vara desamma som tittarnas, säger Gunilla Nilars, SVT.

TT Spektra: Flera recensenter tycker att sändningens tempo är för långsamt. Tar ni åt er av kritiken?

-Det gör vi absolut. Eftersom det här programformatet inte har sänts i andra länder, är det först nu vi kan få en bild av hur programmet funkar. Utifrån det får vi dra vissa lärdomar efter första programmet. Jag kan hålla med om att tempot blev för segt. Det var också tekniskt strul och en del scenografiska saker som vi behöver bättra på.

Mer läsning

Annons