Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kritiken är nonsens"

Johan Stendahl träder nu fram. Han säger att huset i Hammerdal sköts bra, att kritiken är nonsens och att det bara är Hyresgästföreningens sätt att komma åt honom:

– Jag ska stämma dem för egenmäktigt förfarande.

Johan Stendahl väljer nu att träda fram och uttala sig om kritiken. Han börjar med att hävda att han inte har något att göra med huset i Hammerdal och Toboholms Fastigheter AB:

– Det har inget med mig att göra, det är Peter Notz, min styvfar, som äger bolaget.

I nästa andetag förklarar han att han ska stämma Hyresgästföreningen för egenmäktigt förfarande, och kanske även vidta sanktioner mot hyresgästerna:

– Jag ska träffa min advokat på måndag. Man kan inte agera på det där sättet. Hyresgäster ska betala hyran till värden, inte till Hyresgästföreningen.

Hyresgästerna i Hammerdal betalar direkt till Hyresgästföreningen, vilka sedan sköter om att betala för pellets och elektricitet till huset. Det är nonsens, enligt Johan Stendahl:

– Fakturorna betalas av bolaget, och det har aldrig varit några problem i Hammerdal. Huset är välskött och hyresgästerna har el, värme, snöskottning och allt de kan behöva. Vi betalar enorma summor för det.

Stendahl tror att det är Hyresgästföreningen som har ett ont öga till honom och därför har agerat egenmäktigt:

– Vi har haft en konflikt under lång tid.

Han tror inte på att det är hyresgästerna som har klagat. Tvärtom så har hyresgäster i Hammerdal och Bräcke ringt till honom, för de tycker att LT:s artiklar har varit ogrundade:

– De säger att "ni är ju jättebra hyresvärdar" och förstår inte vad LT håller på med.

Stendahl vill inte uppge namn på dessa hyresgäster, förutom en, Pia Karlsson i Bräcke. LT påminner honom om att Pia Karlsson också finns registrerad som vd och styrelsesuppleant i ett av hans bolag, Karlskronan AB:

– Det vet jag ingenting om, det får du fråga henne, och jag har inga bolag.

Han anser att det enda som stämmer i LT:s artiklar är att Jimmy Edström inte hämtade sitt kylskåp:

– Han kunde inte åka för hans sambo skulle ha bilen. Men Jimmy trivs och vill inte flytta, och man kan ju inte dra igång ett mediadrev för ett kylskåp. Det kommer att bli dyra efterräkningar för tidningen.

Stendahl medger att han och Robert Nebel ska mötas i rätten, på grund av personliga meningsskiljaktigheter, men betraktar sig ändå som ett föredöme:

– Jag har investerat stora summor och aldrig fått ett öre i bidrag, aldrig lurat någon, aldrig varit sjukskriven, aldrig fått något ur den allmänna kassan.

Att han är skyldig svenska staten drygt trettio miljoner beror på att han är för ärlig, och har uppgett sina utlandsinkomster i sin självdeklaration:

– Skulderna är en produkt av det svenska skattesystemet och jag har aldrig bott i Sverige, och bör inte skatta här. Jag bor i Schweiz och äger många, många fastigheter där och i Sydafrika. Där tjänar jag stora pengar, men i Sverige är fastighetsbranschen en ren förlustaffär, där ägarna får pumpa in pengar hela tiden.

LT har sökt Pia Karlsson, utan resultat.