Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristian Gidlund har avlidit

På tisdagen avled författaren och musikern Kristian Gidlund, som öppet skrivit om sin kamp mot cancern, 29 år gammal.

"Så föll ett långsamt regn genom trädgården. Och jag gick ut för att stilla en oövervinnerlig törst." De orden inleder det sista inlägget på hans blogg "I kroppen min", som följdes av tusentals läsare.

"Kristian somnade fridfullt i sitt föräldrahem i Kvarnsveden. Samtliga i familjen samt några nära vänner fanns närvarande", skriver familjen i ett meddelade till TT som är undertecknat "Kristians mamma Eva, pappa Jan-Olof, storasyster Helena och storebror Mattias med familj".

För att hedra minnet av Kristian Gidlund skänker IF Popgeni allt överskott av fredagens konsert på Storsjöteatern till Cancerfonden. Stiko Per Larsson, som då framträder tillsammans med Carrie Rodriguez och Andrea Lundquist, var god vän med Gidlund. De har spelat musik tillsammans, gått på hockey tillsammans. Den 8 februari nästa år visar Lars Bolin Gallery i Östersund Emma Svenssons fotoutställning "I kroppen min", som följer Kristian Gidlunds resa mot slutet, eller kanske, som Gidlund själv ville tro, "alltings början". (TT Spektra) (LT)