Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristian Ek har inte gett upp hoppet om Allsvenskan

Storspel och ett dussintal saftiga målchanser. Ändå stryk med 1–2 hemma mot Örebro i söndags.
– Oerhört frustrerande. Vi spelade så bra men fick inte med oss ett enda dugg, säger sundsvallsbacken Kristian Ek.

Annons
Kristian som under säsongen visat hög klass i ÖFK-dressen fick nöta bänken i söndags när GIF Sundsvall radade upp sylvassa målchanser mot Örebro hemma på Norrporten Arena.
– Helst vill man naturligtvis vara med på plan. Men det är små marginaler som avgör om man får spela eller inte så det är bara att gilla läget.
Att sitta vid sidan om i en match som den mot Örebro är nog en fotbollspelares mardröm.
– Med tanke på matchbilden så ska vi bara vinna en sådan match, suckar Ek med några dagars distans till denna sportsliga härdsmälta.
Sundsvalls tre senaste matcher skvallrar om ett lag under stor press som dessutom inte har haft den där så nödvändiga turen.
Man kan inte påstå att bollen rullat er väg de senaste matcherna. Har du någon vettig analys?
– Det är svårt att sätta fingret på vad det beror på. Men visst sätter det sig i huvudet och påverkar spelarna mentalt när man lever med en sådan här stolpe-ut-situation hela tiden.
Inför sista omgången på söndag så är läget glasklart i striden om kvalplatsen. Sundsvall är tvungna att slå Malmö FF på bortaplan samtidigt som inte Ljungskile får vinna borta mot Örebro.
– Det är ingen av oss som har gett upp det här och chansen finns ju kvar. Jag tycker att vi ska ha en bra möjlighet att vinna mot Malmö, samtidigt som Ljungskile har en tuff match mot Örebro.
Degradering till superettan kan vara förknippat med starka ord. Är det en sportslig katastrof för klubben om det blir Superettan?
– Det har jag inte tänkt så mycket på. Men med tanke på det spelarmaterial vi har så är laget för bra för att spela där och det kanske finns risk för att man tappar en del spelare om det blir superettan.
Hur resonerar du själv inför nästa säsong?
– Jag har två år kvar på mitt kontrakt så jag blir nog kvar i klubben. Man vill ju spela så högt upp som möjligt i seriesystemet och mitt stora mål just nu är att ta en plats i GIF-truppen till nästa säsong.

Mer läsning

Annons