Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristdemokraterna: Jobba med nätverk för flyktingar

1. Familjepolitiken och äldreomsorgen. Barnomsorgspeng till den som väljer alternativ till kommunal barnomsorg, ca 6000- 7000 kr per månad och barn. Även till förälder som vill vara hemma med sitt barn. Äldreomsorgen där vi vill införa LOV och att den äldre ska få välja vem som ska ge den dagliga omsorgen.

2. Med tanke på de belopp som kommunen satsat på nuvarande flygplats så måste synergieffekterna för en flytt vara oerhört stora. Långsiktighet bör finnas i kommunens alla investeringar och beslut. Av den orsaken är det fel att driva frågan om en flytt just nu.

3. Den bör vara mycket bättre än det som är fallet idag.

4. Utveckling av skolans kvalité och höjda lärarlöner. Mer satsning på ungdomskultur för att locka elever till Härjedalen. Elevbostäder och kommunikationer som fungerar.

5. Sök kontaktfamiljer och jobba med nätverk för att flyktingarna snabbare ska lära sig svenska, komma i arbete och känna tillhörighet. Kontinuerligt bör samhället göra insatser för att minska fördomar och överbrygga klyftor så att det inte blir vi och de.

6. Staten måste ställa betydligt högre krav och ha tuffare tag mot teleoperatörerna så att bättre täckning och högre kapacitet garanteras.