Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krismöten i MUF Jämtland om Jonas Bysells framtid

Moderata ungdomsförbundet i länet planerar flera möten i veckan där frågan om uteslutning av distriktsordföranden Jonas Bysell ska tas upp.

Annons

MUF centralt har påbörjat en process för att utesluta Jonas Bysell efter den uppmärksammade händelsen med fylleri, i samband med att han polisanmäldes för misshandel.

– Vi har ett ansvar gentemot medlemmarna att diskutera det här och det blir fler än ett möte under veckan, säger Robin Andersson som är förste vice ordförande i Jämtlandsdistriktet.

– Oavsett vad resultatet blir av uteslutningsprocessen så måste styrelsen sätta sig ned och diskutera hur vi går vidare efteråt.

Robin Andersson är den som närmast står på tur om det blir aktuellt att en ny ordförande ska tillsättas i MUF Jämtland.

– Att vara distriktsordförande är något jag noga måsta ta i beaktande i fall ordförandeposten blir aktuell för mig, säger Robin Andersson som i dagsläget inte vet hur han ska ställa sig om beslut som fattas centralt leder till krav på ett ordförandebyte.

Enligt Robin Andersson har han inte fått några indikationer från medlemmarna ifall de är för eller emot Jonas Bysell, när det gäller hans förutsättningar att driva partiets frågor lokalt efter det som hänt.

Rasmus Regnér sitter också i styrelsen för MUF Jämtland.

Har du någon bild av hur förtroendet för Jonas Bysell ser ut?

– Jag tror han har ganska bra stöd, säger Rasmus Regnér.

– Men det är viktigt även hur det ser ut i Sverige och det är inte bara Jämtland som räknas. Vi har mycket kontakter utåt så det är ett flertal faktorer som spelar in för hur det kommer att gå, fortsätter Rasmus Regnér. Det finns fler än vi som ifrågasätter förbundsstyrelsen.

Annons