Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krismöte på kommunen om rasistiska uttalanden

– Hennes uttalanden är helt oacceptabla, säger Krokoms kommunchef Ola Skyllbäck som nu har kallat till sig facket, kommunens jurister kommunledningen.

Efter Expressens avslöjande om SD-politikern Maria Stensbergs uttalande på sajten Avpixlat, har kommunledningen kallats samman.

– För det första är det helt oacceptabla uttalanden. Det hon säger stämmer inte överens med kommunens eller kulturskolans värdegrund, säger Ola Skyllbäck till LT.

Enligt Expressen har Stensberg anonymt via sin jobbmejl bland annat sagt att hon "Hoppas de svälter sig till döds!" – detta med hänvisning till ensamkommande flyktingbarn som hungerstrejkar.

Maria Stensberg jobbar som lärare i Krokoms kommun.

– Vi har ju också många av ensamkommande och nyanlända som finns i våra skolor. Det är inte heller acceptabelt att använda sin jobbmejl när man är ute på sociala medier och lämnar synpunkter, vilket hon har gjort, säger Ola Skyllbäck.

Kommunstyrelsens ledamöter har under tisdagsförmiddagen informerats om att kommunens chefstjänstemän agerar i frågan.

– Efter ett möte med personalchefen och chefen för kulturskolan ska vi hantera ärendet utifrån arbetsrättsliga regler. Vi kommer att lämna mer information under eftermiddagen.

Har kommunledningen pratat med Maria Stensberg?

– Vi har inte fått tag i henne. Det vi gör nu är att vi ska träffa hennes fackliga organisation för att diskutera med dem. Det är det första steget. Sedan tittar vi naturligtvis på uttalandena med våra jurister om hur man ser på dem ur rättslig och arbetsrättslig aspekt.