Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisen ger facket medlemmar

Den ekonomiska krisen leder till att fler söker sig till facket.
”Det är en fantastisk utveckling”, kommenterar Handels förbundsordförande Lars-Anders Häggström.

Annons

För mars noterar förbundet den största medlemsökningen för en enskild månad sedan januari 2004. Under mars anslöt sig 691 personer.
Under fyra av de fem senaste månaderna har antalet medlemmar ökat, skriver förbundet i ett pressmeddelande.
”När regeringen höjde a-kassan valde många att lämna såväl fack som a-kassa, eftersom de inte såg någon risk att bli utan jobb. Nu är verkligheten en annan och då ökar förståelsen för vilken styrka det ändå innebär att stå starka tillsammans i stället för att kämpa ensam. Folk känner sig utsatta och det finns ändå ett grundmurat förtroende för facket”, skriver Häggström.

Antalet medlemmar i Kommunal ökade med 498 under mars månad. Det är första gången på flera år som medlemsantalet i ökar, skriver förbundet i ett pressmeddelande.
”Fler söker sig till gemenskapen i Kommunal i dessa otrygga tider när många förlorar jobbet”, kommenterar Kommunals ordförande Ylva Thörn.
Som förklaring till ökningen anger Kommunal, utöver det dystra ekonomiska läget, att förbundet har ökat trycket i medlemsvärvningen. En annan förändring är att det nu enkelt går att bli medlem direkt på Kommunals webb.

Annons