Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kriminalpolitik viktig valfråga för SD

Partiledaren Jimmie Åkesson (SD) gör i dag blixtvisit i Östersund med besök på bland annat Trygghetens Hus där han ska titta närmare på polisens samarbete med räddningstjänsten och SOS alarm.

Säkerhetspådraget var stort när Jimmie Åkesson besökte Trygghetens Hus under torsdagsförmiddagen för att träffa media. Senare under dagen återvände han också till huset för att få en ordentlig rundvandring och visning av verksamheten där framför allt polisens arbete var i fokus.
Och att det är just polisens verksamhet som intresserar Sverigedemokraterna är ingen tillfällighet.
– Att besöka verkligheten är väldigt viktigt. Vår uppfattning om kriminalpolitik ska vara lika känd som vår invandringspolitik inför det kommande valet, säger Jimmie Åkesson som betonade att tryggheten i samhället är en av partiets huvudfrågor. En trygghet som enligt honom kan förbättras genom att polisen ska få fler civilanställda och mer fotpatrullering.
– Vi är för hemlig avlyssning och att polisen ska ges möjlighet till brottsprovokation för att lösa brott. Otrygghet begränsar människor och det är också en gigantisk jämställdhetsfråga med tanke på alla kvinnor som blir utsatta för brott, säger Jimmie Åkesson.
Han vill inte uttala sig om vad en eventuell flytt av LKC från Östersund skulle innebära, eftersom han inte är insatt i frågan men säger samtidigt:
– Trygghetens Hus verkar ha ett unikt samarbete och synergieffekten man vinner så vitt jag förstår handlar om att allt är samlat på ett ställe.
Peter Johansson, vice ordförande och sekreterare i Sverigedemokraterna Jämtland Härjedalen är mer insatt i förslaget att flytta LKC till Umeå och han har sin uppfattning klar:
– Jag tycker att det är ett väldigt dåligt förslag. Vad jag förstår så sparar man två miljoner varje år på att ha allt samlat i ett hus. Varför ta bort något som fungerar?