Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativa unga gör det själva i radio

/
  • Hiphoparen Sebastian ”Görda” Mellergård var i går på plats i den ambulerande radiostudion på Gamla tingshuset.

Radioprogrammet ”Gör det själv” åker runt i hela Sverige och träffar kreativa ungdomar. I måndags rullade redaktionen in i Östersund.

Annons

Där mötte de bland andra hiphoparen Sebastian ”Görda” Mellergård, Manda Stenström i kulturföreningen Kreativ explosion och Sabina Wärme, esteteleven på Palmcrantzskolan som nyligen satte upp en egen, alternativ, musikal.

Programledaren Maria Kulhan och reportern/producenten Ulrika Bergqvist tycker att det var lätt att hitta engagerade unga människor i Östersund.

– Det verkar vara massor av saker på gång här. Fast vi saknar en koppling till vintern och hade gärna träffat en hundspannsförare. Men vi fick inte tag på någon, säger Ulrika.

Man måste vara under 20 år för att få medverka i ”Gör det själv”. I övrigt står det alla fritt att uttrycka sig precis hur man vill. Radioprogrammet har en dokumentär livekänsla där Maria Kulhan och Ulrika Bergqvist försöker ta reda på hur det är att vara ung i den aktuella staden.

– Det är spännande att se hur man brinner för samma saker vare sig man bor i Haparanda eller Växsjö. Det finns liknande problem och möjligheter överallt, säger Ulrika.

Som radiolyssnare kan man höra resultatet av inspelningen i P3 den 22 februari.

Mer läsning

Annons