Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver svar om sexuella trakasserier på skola

DO vill att de ansvariga för Wångens travskola ger sin syn på anmälningarna om sexuella trakasserier. En viktig fråga är om skolan har känt till händelserna och vad som i så fall har gjorts för att förhindra fortsatta trakasserier.

I januari startade polisen en förundersökning efter misstankar om att elever hade blivit utsatta för sexuella trakasserier på Wångens travskola i Krokoms kommun. Händelserna anmäldes även till Skolinspektionen och Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Läs även: Trakasserier hög prioritet för polisen

Enligt anmälan till DO har det på skolan funnits ett gäng killar som hotat, mobbat och sexuellt trakasserat andra elever. Den förälder som skrivit anmälan berättar att trakasserierna har pågått under en längre tid och att de ansvariga på skolan inte har tagit händelserna på tillräckligt stort allvar.

Läs även: Elev om trakasserierna på elevhemmet

Diskrimineringsombudsmannen kräver nu att de ansvariga för Wången ger sin syn på anmälan. DO vill bland annat veta om de ansvariga anser att det har förekommit sexuella trakasserier på Wången och vilka åtgärder som skolan i så fall har gjort för att förhindra fortsatta trakasserier.

DO vill också att de ansvariga för Wången berättar hur de arbetar förebyggande med att förhindra att elever utsätts för sexuella trakasserier.

Läs även: Slår larm om vilda spritfester på Wången