Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver svar från norr-mannens försvarare

Åklagaren Stig Andersson begär ett skriftligt svar från den mordmisstänkte norrmannens försvar. Han vill ha ett skriftligt yttrande om 47-åringen har för avsikt att infinna sig vid rättegången i Östersund. Mannen är misstänkt för mord på en kvinna i en stuga på Östersunds camping.

Annons

Norrmannen som tidigare suttit häktad drygt ett år misstänkt för mord åtalades för två veckor sedan. I norsk media har 47-åringens försvarare framhållit att det inte finns någon anledning till att hans klient ska infinna sig vid rättegången i Östersund.

I maj när mannen släpptes ur häktet efter en omhäktningsförhandling mildrades misstankarna från mord till grov misshandel och vållande till annans död. Det räckte inte för att hålla 47-åringen häktad längre. Försvaret menar att när det inte längre finns sannolika skäl för mordmisstankarna borde 47-åringen inte infinna sig vid rättegången.

Åklagaren Stig Andersson har begärt in ett skriftligt svar från försvaret för att påskynda processen.

– Jag vill att de skriftligt ska klargöra vilken inställning de har för att vi ska kunna gå vidare här, säger han.

Stig Andersson tänker också begära att mannen inställer sig vid rättegången. Om han inte gör det kommer det innebära att mannen utlämnas.

– Det handlar inte bara om mordmisstankarna, utan också om att han är misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död, säger Stig Andersson.

Det är ännu inte klart när rättegången kan hållas.

– Det beror på vad de svarar och vad de har för inställning. Sedan får vi se vad som händer, säger Stig Andersson.

Mer läsning

Annons