Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver snabb banvallsreparation

Banvallen vid Stora Helvetet måste åtgärdas så tågtrafiken kommer i gång. Det kräver Åre kommun i brev till Trafikverket.

Annons

Den 29 november stängdes järnvägen väster om Storlien sedan banvallen vid ravinområdet Stora Helvetet intill norska gränsen bedömts vara alltför skadad för att klara tågtrafik. På senaste kommunfullmäktige tog Åres kommunalråd Leif Nord (M) upp frågan och sade då att den gränsöverskridande tågtrafiken var så viktig, inte minst för turistnäringen i Västjämtland, att Åre kommun måste agera.

Åre kommun har nu skickat brev både till Trafikverket och till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. I breven skriver Nord att Åre kommun förutsätter att omedelbara åtgärder sätts in som möjliggör att trafiken snarast kommer i gång på ett säkert och effektivt sätt. Kommunen vill att nödvändiga resurser till detta avsätts i den nationella investeringsplanen.