Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krävde sex för att inte sprida foto

En 18-årig man pressade kvinna på pengar genom att hota med att sprida en bild av henne på nätet.

Östersunds Tingsrätt har dömt en 18-årig man till 70 timmars ungdomstjänst för sexuellt tvång, utpressning och ofredande. Mannen och offret lärde känna varandra genom ett chattforum och började därefter chatta med varandra via webbkameror och Skype. Utan kvinnans vetenskap tog mannen i oktober förra året en bild av sexuell karaktär på kvinnan med hjälp av sin webbkamera. Mannen har sedan hotat att sprida bilden på henne till hennes vänner om hon inte skickade pengar eller visade sig för honom i webbkameran.

När offret frågade vad hon skulle behöva göra för att få ett slut på allt svarade mannen att hon antingen skulle behöva skicka massor med pengar eller ha sex med mannen. Kvinnan anmälde i stället händelsen och mannen har nu dömts att betala 21 500 kronor i skadestånd till kvinnan. Mannen har även dömts till 70 timmars ungdomstjänst. Av domen framgår att Östersunds Tingsrätt beslutat påföljden till ungdomstjänst då han var 17 år då brotten begicks.