Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på information till anhöriga

Socialstyrelsen har beslutat att psykiatrin inom Östersund sjukhus ska redovisa rutiner och åtgärder så att närstående görs delaktiga i det som sker med patienter, om det inte finns hinder för det i sekretesslagen.

Det är med anledningen av en tidigare lex Maria anmälan om en patient med mångåriga allvarliga psykiska problem som tog sitt liv.

Av en utredning som gjorts på vårdenheten efter det inträffade konstaterar psykiatrin själv bland annat att kommunikationen mellan personalen angående problem med risktillsyn inte fungerade, det saknas en strukturerad behandlingsplan i journalen samt att de har en otydlig rutin för tillsyn.

Det upptäcktes också att en anställd vikarie inte hade fått introduktionsutbildning i hjärt- och lungräddning samt att anhöriga har saknat stöd från vården under patientens sjukdom.