Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräv ordentlig löneökning

Annons

Löneförhandlingar pågår. Det pratas procent. Arbetsgivarsidan låter precis som vanligt, ”Vi har inte råd, ta ert samhällsansvar”.

Samtidigt rapporterar media om att sjukt stora bonusar till ”toppchefer” som inte ens tycks kunna stava till samhällsansvar. De sjunger däremot högt i kören om arbetstagarnas samhällsansvar och att det inte finns något utrymme för löneförhöjningar.

Arbetare och tjänstemän, produktionen och samhällsekonomin står och faller med er.

Kräv att era fack slutar med procentpratet och i stället talar om kronpåslag.... påslag som bör var minst lika stora som de förbättringar, som givits till högre chefer, politiker med flera.

Procentangivelser luras. Procent på en ”relativ” skitlön ger inte många kronor.... medan samma procent på oförsvarbart höga chefslöner ger ger många många kronor och klyftorna bara fortsätter att öka.

Dags att säga ifrån på allvar, kräva ordentliga löneförbättringar. Ta striden och knuffa tillbaka samhällsansvaret till dem, som så länge ansett sig befriade från detta ansvar.

Humanist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel