Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräv kommunledningens avgång!

Det politiska förfallet i Östersunds kommun har fått ett ansikte. Ansiktet heter Cryptosporidium och är en parasit, släkt med malariaparasiten. Cryptosporidiumparasiten har uppenbarligen lyckats tränga in i delar av det kommunala dricksvattnet och orsakat tusentals magsjukefall runt om i kommunen, samtidigt som Östersundarna med sina surt förvärvade skattepengar, tvingats finansiera ett torg som närapå ingen vill ha och i tillägg mångmiljonbelopp på sportarenor m.m.

Skandalen är fortfarande bara i sin linda och vidden av hela katastrofen kommer inom sinom tid att visa sig i full skala. Den största katastrofen skulle vara om Storsjöns vatten visar sig vara infekterat.

I denna för Östersundarna så förödmjukande situation lyser kommunalråden från S, V och Mp med sin frånvaro, samtidigt som kommunens tjänstemän försöker lugna kommunmedborgarna. Det hela liknar den kände Bagdad-Bob som försökte lugna Bagdadborna i Irak, med att påstå att inga amerikaner fanns på Bagdads gator, samtidigt som de amerikanska bomberna regnade över staden.

Mitt i all denna röra ska vi försöka genomföra en World Cup i skidskytte, där naturligtvis ledarna för de stora skidskyttenationerna, nu ställer oroliga frågor om riskerna med att vistas i Östersund.

Varumärken som Vinterstaden och Miljöstaden upplevs genast som ett hån och bör omedelbart mönstras ut, fram till dess att den politiska kommunledningen inser att hela det kommunala vattenledningssystemet, med tillhörande reningsverk behöver en rejäl uppdatering och i detta läge är det mångmiljonbelopp som behöver investeras! En investering som borde ha prioriterats före de skrytbyggen som främst socialdemokraterna i kommunen vurmat för!

Utifrån ovanstående är det ganska enkelt att kräva den politiska kommunledningens omedelbara avgång. En regering i vilket demokratiskt land som helst, som med sina bristande politiska beslut skulle ha åsamkat stora delar av sin befolkning sjukdomar, hade med automatik tvingats avgå. Det är således hög tid för S i kommunen att bryta samarbetet med de två ytterlighetspartierna V och Mp och därefter ställa sina platser till förfogande. Det politiska haveriet är ett faktum!

Christer Siwertsson, (M), politiker och kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel