Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraschlandning på teaterscenen

Annons

En klassisk pjäs som kraschlandar och en entusiastisk men temperamentsfull ensemble där ingen drar jämt. Det är huvudingredienserna i Riksteaterns nyskrivna komedi "Två klassiker och en kändis" som spelas på Storsjöteatern i kväll.

Pjäsen är skriven av Mikael Olsson, och inspirationen har hämtats från det konstnärliga teamet men också från folkrörelsen Riksteaterns samlade erfarenheter: från de 230 föreningarna som äger Riksteatern. Det handlar om publikmöten, dialogprojekt, enorma succéer och hårresande katastrofer som avvärjts i sista stund.

Handlingen kretsar fyra skådespelare som ställer sig på scenen med ambitionen att ge publiken vad den vill ha – men det visar sig vara lättare tänkt än gjort... I rollerna syns Måns Nathanaelsson, Olof Bergström, Maria Selbing och Sandra Malmquist. Gustav Deinoff står för regin.