Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraschlandning på teaterscenen

En klassisk pjäs som kraschlandar och en entusiastisk men temperamentsfull ensemble där ingen drar jämt. Det är huvudingredienserna i Riksteaterns nyskrivna komedi "Två klassiker och en kändis" som spelas på Storsjöteatern i kväll.

Pjäsen är skriven av Mikael Olsson, och inspirationen har hämtats från det konstnärliga teamet men också från folkrörelsen Riksteaterns samlade erfarenheter: från de 230 föreningarna som äger Riksteatern. Det handlar om publikmöten, dialogprojekt, enorma succéer och hårresande katastrofer som avvärjts i sista stund.

Handlingen kretsar fyra skådespelare som ställer sig på scenen med ambitionen att ge publiken vad den vill ha – men det visar sig vara lättare tänkt än gjort... I rollerna syns Måns Nathanaelsson, Olof Bergström, Maria Selbing och Sandra Malmquist. Gustav Deinoff står för regin.