Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kränkande snack om partipiska

Annons

Efter mer än ett års diskussioner och många möten i demokratisk ordning för att utveckla skolorna i hela kommunen pedagogiskt, socialt och med barnen i fokus, fick vi någon dag före onsdagens fullmäktigemöte veta att Helena Norlén skulle återta sin plats i kommunfullmäktige efter ett par års bortovaro.

Det har Helena självfallet all rätt till. Hon har emellertid inte deltagit i våra gruppmöten och det var naturligt att vi i centergruppen resonerade med henne om våra ställningstaganden i den viktiga skolfrågan. Någon sådan diskussion ville dock inte Helena vara med om. Hon hade bestämt sig och ville inte ens tala med oss. Tråkigt nog verkar det ha varit en sedan länge planerad uppläggning att inte informera vårt gemensamma parti om att hon tänkte tjänstgöra på detta fullmäktige och vilket ställningstagande hon tagit.

Att beslutet gick oss emot kan vi leva med. Men att Helena efter beslutet, i media, talar om ”partipiska” med hänvisning till att vi ville träffa henne och berätta hur vi kommit fram till vår ståndpunkt är obegripligt.

Vi respekterade dessutom Helena när hon sa att hon inte ville träffa oss, sina partikamrater.

Att sen skylla på ”partipiska” upplever jag som  kränkande!

Jag tror trots allt på demokratin, men vi måste spela ett rent spel, även om vi har olika uppfattningar. Våra väljare ska kunna kräva av sina förtroendevalda att de läser utredningarna, lyssnar på argumenten, tar ställning och driver sina synpunkter i partigrupperna och i slutänden tar ställning i den beslutande församlingen.

Jag vill därför uppmana våra väljare att använda sitt kryss på valsedeln på den kandidat ni litar på och för den politik ni sympatiserar med!

Ring gärna oss kandidater och hör er för innan ni tar ställning i det stundande valet! 

Leif Olsson (C), ledamot i Krokoms kommunfullmäktige, vice ordförande i Centerpartiets kretsstyrelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel