Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krångliga sjukresor

Undertecknad ”årgång” 1927, har med ålderns rätt drabbats av en del ”krämpor”, som IBS-mage och en utsliten höftled. Tack vare hälsocentralen i Backes läkare har jag fått hjälp och remiss till Östersunds sjukhus för bland annat röntgen. Senast gällde det röntgen av höftled och på tur står remiss till hörcentralen.

Då händer följande: Min fru har under en lång följd av år haft kraftigt nedsatt syn, som resulterat i operation av båda ögonen för grön starr. Inför mitt besök på hörcentralen kontaktar min fru ögonmottagningen med syfte att kunna samåka och vi får tid samma dag vilket är bra då hon på grund av nedsatt syn behöver hjälp. För att få samåkning tar jag kontakt med beställningscentralen och får bekräftelse att jag äger rätt till fri taxiresa eftersom jag är över 80 år (något jag ej blivit upplyst om tidigare).

På frågan om min fru ägde rätt till gratis resa var svaret att vi i så fall fick ta kontakt med ögonavdelningen i frågan. Svaret hon fick när hon ringde dit var att i såfall fick hon ta kontakt med Backe hälsocentral och om en rekommendation att vara min följeslagare. Avslutningsvis: Vi ger upp. Vi kommer att anlita en privat chaufför med egen bil.

Egon Andersson, Rossön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel