Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krämig rotfruktssoppa

Härligt värmande rotfruktssoppa som får extra krydda av ansjovisen.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

8 st potatis

2 st palsternackor

3 st morötter

1 liter örtbuljong

2 dl lätt crème fraiche

4 st ansjovisfilé

salt och peppar

250 g cottage cheese

Så här gör du:

Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär två av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 minuter tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 - 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan cirka 1 minut. Receptet kommer från Arla.