Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krämig rotfruktssoppa

Härligt värmande rotfruktssoppa som får extra krydda av ansjovisen.

4 personer

Det här behöver du:

8 st potatis

2 st palsternackor

3 st morötter

1 liter örtbuljong

2 dl lätt crème fraiche

4 st ansjovisfilé

salt och peppar

250 g cottage cheese

Så här gör du:

Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär två av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 minuter tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 - 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan cirka 1 minut. Receptet kommer från Arla.