Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftsamla för en ny regering

Det verkar bli samma resultat med en borgerlig regering nu som tidigare. Senast var det Carls Bildts "ny start för Sverige, den mest kompetenta regeringen", i början av 90-talet. Räntan steg till 500 procent med ett budgetunderskott på 240 miljarder.

Ingvar Carlsson och Göran Persson fick ett hårt arbete. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg fanns med i "gänget" redan då. Anders Borg brukar påtala att han har lång erfarenhet, men verkar inte ha lärt sig av något av misstagen. Det är högerpolitiken som gäller!

Det är oanständigt att kalla sig arbetarparti, högern har i alla tider motarbetat alla sociala reformer som har genomförts och som har blivit föredöme för många länder.

Reinfeldt skrev en bok på 90-talet "Det sovande folket". Nu skulle det passa att skriva om "den sovande regeringen". Det finns många viktiga frågor som väntar på beslut i riksdagen!

Förslag om skatteutjämningssystemet där Moderaterna kräver en miljard extra till kranskommunerna i Stockholm, de rikaste kommunerna i landet. Det är Moderaternas regionalpolitik!

Svenska folket börjar tröttna på regeringens politik. Kris i skolan, vården och omsorgen, arbetslösheten ökar, klyftorna växer och sjukskrivingarna ökar. När ansvariga stadsråd skall förklara sin politik i medierna drar de igång positivet och det blir samma vals varje gång om hur mycket de satsar.

"Valfrihet" är ett modeord för regeringen men vad betyder det för arbetslösa, sjuka och pensionärer? De får inte full ersättning från sina försäkringar som borgarna kallar "bidrag", vilket är djupt diskriminerande.

Nu är det hög tid att vi kraftsamlar för att få en ny regering vid nästa års val!

Arne Näsman, S, Bräcke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel