Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftigt berusad man hotade tre tjejer med kniv

Mannen i 30-årsåldern trängde sig in i tre tjejers bostad. Väl inne i den riktade han en kniv mot tjejerna. Domen föll under torsdagen.

I december 2014 följde den 30-åriga mannen efter en av tjejerna. Han hotade henne genom att skrika "I will fuck you", efter det tvingade mannen in sig i de tre tjejernas boende. Där fruktade tjejerna för sin säkerhet då mannen drog upp och riktade en kniv mot dem. Den 30-åriga mannen har inte kunnat redogöra för vad han gjorde den kvällen då han var så kraftigt berusad att han säger att han har minnesluckor.

Mannen hade utöver alkohol spår av kokain i kroppen, något som han säger att han inte vet hur han fått i sig.

Tingsrätten gör den samlade bedömningen att tjejernas berättelse är trovärdig och de går på åklagarens linje. Mannen döms för olaga hot, narkotika brott, hemfridsbrott och får påföljden 120 timmars samhällstjänst. Han ska också betala skadestånd på 10 000 kronor till vardera av de tre tjejerna.

Mannen är hemhörande i länet och har tidigare inte förekommit i belastningsregistret. Om påföljden hade blivit fängelse hade han dömts till fyra månader.