Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig uppryckning på Mittuniversitetet

Flera utbildningar på Mittuniversitet håller numera hög kvalitet, efter att man tidigare riskerat indraget examenstillstånd.

Annons

Universitetskanslersämbetet har offentliggjort de första besluten om utbildningar som under förra årets utvärderingar fick omdömet bristande kvalitet.

För Mittuniversitetets handlar det om fyra utbildningar som gjort kraftiga uppryckningar.

Magisterutbildningarna i sociologi och nationalekonomi samt kandidatexamen i folkhälsovetenskap och nationalekonomi bedöms numera hålla hög kvalitet.

Efter utvärderingen 2012 har Mittuniversitetet redovisat åtgärder som visar att studenterna uppnår kunskap och förståelse, och kan visa de förmågor som krävs, för en examen.

Från Universitetskanslersämbetets sida slås fast att det inte längre finns skäl att ifrågasätta Mittuniversitetets examenstillstånd.

Beslut om andra ifrågasatta utbildningar på Mittuniversitetet kommer senare.

Under 2012 utvärderades kvaliteten på nästan 500 högre utbildningar i landet, varav cirka 150 utbildningar fick omdömet bristande kvalitet.

Processen för studenternas examensarbeten, förändrade undervisningsmetoder samt stärkt vetenskaplig anknytning är några områden som universiteten och högskolorna arbetat med för att höja kvaliteten på sina utbildningar.