Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KR Trafiks vd: Vi har inte fuskat

KR Trafiks vd Linda Sahlén är chockad efter beskedet att upphandlingen inte längre gäller. Hon tycker dessutom att KR Trafik helt felaktigt pekats ut som fuskare.

Annons

Linda Sahlén berättar att det under en tid funnits rykten om att viss information skulle ha läckt ut innan upphandlingen var klar. Trots det blev hon skakad när vd:n för Upplands Lokaltrafik ringde och meddelade beslutet att upphandlingen ska göras om.

– Jag blev väldigt chockad när jag fick beskedet. Som jag sade så har det funnits rykten men jag kunde aldrig tro att det skulle få sådana följder.

Linda Sahlén säger också att KR Trafik felaktigt har blivit misstänkta för att ha fått del av den hemliga informationen.

– Alla har ju tagit förgivet att KR som den vinnande parten var det bolag som fått informationen eftersom upphandlingen bröts. Det enda jag kan säga att vi inte har fått någon sådan information.

Hon tycker att det är bra att tjänstemannen på Upplands Lokaltrafik nu har berättat att det var Nobina som fick förhandsinformationen. Samtidigt tycker Linda Sahlén att situationen är frustrerande.

– Det känns mycket orättvist om upphandlingen ska göras om. Nu är ju alla priser offentliga och de har varit offentliga under en lång tid. Det blir en mycket märklig situation. Vi är väldigt blottade på ett vis.

KR Trafik har konsulterat jurister i frågan och Linda Sahlén berättar att man förmodligen kommer att överklaga Upplands Lokaltrafiks beslut att dra tillbaka upphandlingen. Skulle det inte lyckas kan det bli fråga om att kräva skadestånd för den ekonomiska skada som KR Trafik lidit.