Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KR Trafik vill flytta till Klövsjö

KR Trafik uppstod en gång i tiden i Klövsjö. Nu vill företaget flytta sitt huvudkontor dit.

– Vi har sett att det finns en utvecklingspotential i Klövsjö, säger Linda Sahlén, vd.

Bussbolaget KR Trafik har ett 30-tal anställda på sitt huvudkontor i Östersund. Nu har företaget en dialog med näringslivskontoret på Bergs kommun om att flytta kontoret till Klövsjö där både vd Linda Sahlén och huvudägaren Gunnar Sahlén bor.

– Vi ser att det finns en utvecklingspotential och en inflyttning i Klövsjö, säger Linda Sahlén.

KR Trafik står för Klövsjö Rätan Trafik, och bolagets ursprung spelar förstås roll i planerna på en flytt. Sedan några år tillbaka har företaget flyttat vissa funktioner till en fastighet i Åsarna, de lokalerna är nu för små.

– Vi behöver nya lokaler och har sett att Klövsjö skulle vara möjligt att lägga ett huvudkontor i. Det handlar i sådana fall om ett nybygge. Det finns inga lokaler i Klövsjö som skulle kunna rymma oss, säger Linda Sahlén.

En del i flytten är att kunna rekrytera kompetent arbetskraft. Linda Sahlén ser att det finns möjligheter att hitta rätt kompetens även om kontoret skulle flytta till Klövsjö.

– Vi ser att det finns en grupp människor som har ett friluftsintresse och ett intresse av destinationen som skulle kunna tänka sig att flytta dit om de rätta arbetstillfällena finns.

Något som skulle kunna försvåra möjligheterna att flytta kontoret till Klövsjö är att ortens skola riskerar nedläggning.

– Att det finns skola och barnomsorg är en av de viktigaste faktorerna när man ska rekrytera arbetskraft. Om det inte skulle finnas kanske inte tanken att etablera ett huvudkontor är lika lockande, säger Linda Sahlén.