Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KR trafik byter ägare

Jämtländska bussbolaget KR trafik byter ägare och hela företaget säljs nu bort.

Det är det Västernorrlandsbaserade företaget Byberg & Nordin Busstrafik AB i Nordingrå samt A Björks AB i Västerås som blir nya ägare.

– Det har naturligtvis inte varit något lätt beslut att sälja det bolag som jag varit med och byggt upp. Vi har varit ett fantastiskt team men någon gång ska man gå vidare och detta känns som rätt tidpunkt, säger Gunnar Sahlén i ett pressmeddelande.

Redan i januari 2013 sålde KR trafik 25 procent av aktieinnehavet till Byberg och Nordin. De köper nu hela det återstående innehavet.

– Vi vet att det finns mycket stor kompetens i bolaget när det gäller att driva upphandlad trafik och den hoppas vi kunna dra stor nytta av. När man köper ett så stort bolag som KR är det naturligt att man ser över hur verksamheten bäst organiseras i den nya koncernen och det är ett arbete vi inleder omedelbart, säger Tomas Byberg i ett pressmeddelande.

Gunnar Sahléns dotter Linda Sahlén blir kvar som VD i företaget.