Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kowalczyk utmanar Kalla i Bruksvallsloppet

/
  • Charlotte Kalla får polskt motstånd i Bruksvallarna, Justyna Kowalczyk kommer till start.   Foto: Scanpix

Charlotte Kalla får tufft motstånd i helgens skid­premiär. Polskan Justyna Kowalczyk kommer till start.
– Det blir extremt hårt konkurrens för henne, säger landslagstränaren Jocke Abrahamsson.

Annons
Under lördag och söndag ska den svenska skideliten inleda säsongen med tävlingar i Bruksvallarna. På lördag väntar klassiska tävlingar och söndagen är vigd åt fristilen.
Efter segern i Tour De Ski förra vintern är Tärendötjejen Charlotte Kalla utan tvekan det stora svenska affischnamnet. I helgen får hon verkligen bekänna färg när Justyna Kowalczyk bestämt sig för att ställa upp.
Trots att Charlotte Kalla visat fin form under hösten varnar Jocke Abrahamsson för polskan, speciellt i den klassiska skidåkningen.
– Det är inte bara att ställa ut skidorna för hennes del, säger förbundskaptenen som gläds att Kalla får tuffast tänkbara motstånd inför världscuppremiären. Polskan var för övrigt trea i fjolårets totala världscup, placeringen före Kalla.
Förutom att de svenska damerna kommer till start mangrant så är även det franska damlandslaget anmälda.
På herrsidan ser det ut att bli en kamp mellan längdåkningens giganter i Sverige, Anders Södergren och Mathias Fredriksson men där hoppas förbundskaptenen att Gällivares Marcus Hellner ska visa att han blir att räkna med även i vinter.
– Sedan ska det bli intressant att se Mats Larsson och Johan Olsson, säger Jocke Abrahamsson angående de båda åkarna från Åsarna.
För de svenska skidåkarna gäller även tävlingarna som uttagningar till kommande helgs världscuppremiär i Gällivare. Förutom landslagsåkarna finns det platser för ytterligare tio damer och herrar.
Till helgen är det 250 anmälda till lördagens tävling och 200 till söndagens. Tävlingarna kommer att köras på en 2,5 kilometers slinga eftersom natursnön lyser med sin frånvaro.
– Med tanke på förutsättningarna ser det bra ut. Det är konstsnön som är räddningen, säger tävlingsledaren Sven- Erik Dahlgren.
Annons