Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kostsam fisketur i Ljungdalen

Två män från Stockholmstrakten fick en kostsam fisketur i Ljungdalen förra vintern. De har dömts att betala höga böter bland annat för att ha tjuvfiskat.

Annons

Enligt Östersunds tingsrätt har männen, i februari i fjol, köpt fiskekort för att fiska i Ljungdalenområdet. De hann dra upp två fiskar innan naturbevakaren kom dit. Då visade det sig att vattnet de fiskade i inte omfattades av fiskekortet de hade. Eftersom de två männen skrivit under att de tagit del av vad som gäller för just det kort de köpt så ser rätten inte milt på att de båda trott sig kunna fiska överallt i området. De döms för förseelse mot fiskelagen.

Men de hade också kört skoter för att komma dit de fiskade. Det innebär att de kört utanför leden och därmed gjort sig skyldig till förseelse mot terrängkörningslagen.

En av männen döms dessutom för vapenbrott och brott mot jaktlagstiftningen efter att han transporterat ett vapen felaktig under en skotertur. Han döms att betala sammanlagt 160 000 i dagsböter.

Hans fiskekompis döms att betala 14 400 i dagsböter.