Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kostar skjortan att förflytta sig med MP

Om Miljöpartiet kommer till makten och en del av deras redan kända förslag blir verklighet så vore det väldigt negativt för inte bara Jämtland, utan för i stort sett all glesbygd.

I våras gick man tillsammans med S ut med att vi i Sverige ensidigt inom EU ska beskatta träskyddsmedlet kreosot. En skattepålaga som omgående skulle slå ut stolpfabriken i Kälarne, en av Bräcke kommuns största arbetsgivare. Totalt i Sverige så skulle 500–600 jobb vara hotade, skatteintäkter på ett antal miljoner försvinna, och om man granskar hållbarhetsanalyser mm så blir miljövinsten noll.

Kilometerskatt på transporter är en annan glesbygdsskatt som skulle slå mycket hårt mot jobben och basindustrin i Norrland.

Kännbara skattehöjningar på drivmedel är att vänta ... Vi skall kompensera glesbygdsborna med 100 kronor per månad, sade Fridolin i radio nyligen. Wow, det ger Offerdalsborna bortåt 7 mils subventionerad körning i månaden, det vill säga cirka en resa tur och retur till Krokom i månaden för att handla eller besöka sjukstugan ... Sedan kommer det att kosta skjortan att förflytta sig.

Fridolin och miljöpartister i allmänhet verkar inte känna till att det är långa avstånd i Norrland, men det kanske beror på att de har sin absoluta väljarmajoritet i storstäderna. Där finns det alltid en busslinje eller tunnelbana 15 minuter bort, så andra transportmedel måste ju vara onödiga.

Skulle man dessutom gå in på alla stolligheter som man framfört angående jakt, skogsbruk och äganderättsfrågor så blir det nog flera tidningssidor.

Vi kan nöja oss med att när svenska forskares resultat om den svenska vargstammen inte passade in i Miljöpartiets partiprogram, så ställer sig språkrör Romson upp i Sveriges Riksdag och påstår att forskarna skulle vara styrda av regeringen ... (ett uttalande som hon sedermera fick be om ursäkt för).

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel