Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Koss Iporta Pro i test

Åttiotalsdesignen är en klassiker och retrostilen på Koss Porta Pro-lurar är i princip oförändrad även på denna modell som fått ett I i förstavelsen.

Annons
Åttiotalsdesignen är en klassiker och retrostilen på Koss Porta Pro-lurar är i princip oförändrad även på denna modell som fått ett I i förstavelsen.

Tanken är att locka Iphoneanvändare genom att göra ett I-tillbehör, men lurarna fungerar förstås lika bra med alla telefoner som har ett 3,5-millimeters uttag för hörlurar.

Finessen med dessa, och det som skiljer dem från den vanliga Porta Promodellen, är att det tillkommit en mikrofon på sladden som gör att lurarna även fungerar som handsfree. Du kan knalla runt och lyssna på musik, och får du ett samtal bryts musiken, du svarar med knappen på sladden och klarar av samtalet. När samtalet sedan avslutas startar musiken igen och du lyssnar vidare utan att behöva lyfta mer än kanske ett finger för att trycka på knappen och lägga på.

Samtalsljudet är hyggligt bra. Det låter bra eftersom lurarna är av bra kvalitet, men det hänger förstås också på att den du pratar med har en hygglig telefon. För dem jag pratar med är kommentaren genomgående att ljudet är lite dovt och lite burkigt, men det hörs bra och de har inga svårigheter att höra mig varken när jag sitter inne på kontoret eller är ute på gatan.

När du lyssnar på musik är ljudet också bra, av samma kvalitet som i de vanliga Porta Prolurarna utan mikrofon. Jag kan tycka att det är ganska mycket bas när jag lyssnar på musik, men med en equalizer i mobilen eller spelaren är det lätt att rätta till efter egen smak. Det läcker ut en hel del ljud från högtalarna, så de som befinner sig runt omkring bör ha samma musiksmak som dig, om du inte väljer att dra ned volymen rejält.

När du inte använder lurarna viker du in högtalarelementen, rullar ihop dem och fäster dem i en cirkel med en liten krok. Sedan kan du trycka in dem i en liten påse som följer med i förpackningen. Du får även en adapter till 6,3 millimeters teleplugg.

Lurarna går att reglera från riktigt små till rätt så stora för att passa de flesta skallar. Jag kan tycka att de trycker lite väl hårt på huvudet, men det finns ett läge som regleras med en knapp på luren som låter dem vila lite mjukare mot huvudet. Med min skallform känns det lite som att de sticker ut i underkant när jag kör mjukläget, så jag föredrar att de sitter lite hårdare.


/Max Carlgren

mobil.se